Džeko u vrhu u dvije UEFA-ine statističke kategorije

Statistiku "pokvarila" Džekina povreda

Džeko u vrhu u dvije UEFA-ine statističke kategorije

Endin Čaušević

Sinoć je odigrano posljednje kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra narednog ljeta u Francuskoj, a kapiten naše reprezentacije Edin Džeko uspio je da se upiše u dvije statističke kategorije.

Džeko se nalazi na trećem mjestu igrača koju najviše šutirali pored gola, a bh. kapiten je okvir gola promašio 16 puta.

Ispred njega na drugom mjestu je njemački reprezentativac Toni Kroos sa 17 šuteva, dok je napadač Walesa Gareth Bale na prvom mjestu sa 21 šutem kraj gola.

Kapiten naše selekcije završio je na četvrtoj poziciji najboljih strijelaca u kvalifikacijama sa sedam postignutih pogodaka, dok su ispred njega Ibrahimović i Dzyuba koji dijele treće mjesto sa po osam golova, a drugi je Tomas Muller koji je protivničku mrežu tresao devet puta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ubjedljivo prvi na toj listi je poljski reprezentativac Robert Lewandowski koji je u ovim kvalifikacijama postigao 13 golova.

Napominjemo, Senad Lulić je ubilježio šest asistencija u ovim kvalifikacijama i dijeli prvo mjesto sa Vladimirom Weissom, te Arkadiuszom Milikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.