Trener golmana Enver Lugušić

"Spremam Begovića, bitno je da sačuvamo mrežu"

Edmir Škorić

Član stručnog štaba naše reprezentacije Enver Lugušić kaže da su golmani spremni za mečeve s Irskom.

Lugušić radi s golmanima, vjeruje da će Asmir Begović biti sjajan i da će biti potpuno spreman za mečeve u Zenici i u Haifi.

"Svi znamo da je ovaj dvomeč za nas najvažniji i spremamo se zaista odlično. Atmosfera je odlična, uslovi su fantastični i sve činimo da postignemo rezultat koji će nas odvesti na EP", rekao je Lugušić, dodavši:

"Pristupili smo treninzima maksimalno angažovani, siguran sam da ćemo doći do cilja. Golmani su raspoloženi, veoma dobro i kvalitetno rade i slatke brige imam. Sve ću učiniti da budu u visokoj kondiciji, da budu raspoloženi i da Begović bude glavna karika u našim pobjedama".

"Bitno je da ne primimo gol, vjerujem da će naši igrači dati makar jedan pogodak. Siguran sam da će odbrana i naš golman biti na visini zadatka", istakao je Lugušić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.