Najveći gubitnici baraža

Zar smo baš mi morali biti izuzetak?

Baraž za Evropsko prvenstvo je dao četiri posljednja putnika na smotru najboljih evropskih selekcija, koja se održava sljedeće godine u Francuskoj.

Nažalost, tamo neće biti naše reprezentacije, koja je u dvomeču sa Irskom potpuno podbacila i tako prokockala šansu da prvi put zaigra na Euru. Irci su očitali igračku i taktičku lekciju Zmajevima i ukupnom pobjedom od 3:1 zauzeli svoje mjesto među 24 najbolje evropske selekcije.

Od svih osam učesnica baraža, Bosna i Hercegovina je bila prvi nosilac a, kao takva, i na papiru najveći favorit za plasman na Evropsko prvenstvo. Preostale tri reprezentacije sa povlaštenim položajem bile su Švedska, Ukrajina i Mađarska i sve tri su uspjele izboriti plasman u Francusku. Nepisani zakon brojeva kaže da je neko morao biti izuzetak, a to smo nažalost bili baš mi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Švedska je predvođena Zlatanom Ibrahimovićem u dvomeču savladala Dansku sa ukupnih 4:3, Ukrajina je eliminisala Sloveniju sa ukupnih 3:1, a identičnim rezultatom je Mađarska bila bolja od Norveške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.