Najbolji južnoamerički strijelac u Engleskoj

Aguero piše povijest Premiershipa

Midhat Šljivak

Argentinski napadač Sergio Aguero od jučer je najbolji strijelac u povijesti Premiershipa od svih Južnoamerikanaca.

Fantastični Aguero postigao je jedini gol u teškom porazu Građana od Liverpoola (1:4), te je stigao do 85. pogotka u dresu tima iz Manchestera.

Pogotkom protiv Redsa, Kun je postao najbolji strijelac Premiershipa od svih fudbalera iz Južne Amerike, koji su igrali u najjačem razredu engleskog nogometa.

Iza sebe je ostavio nekadašnjeg saigrača iz Cityja, Carlosa Teveza, koji je igrajući za Građane, Manchester United i West Ham postigao 84 pogotka.

Treći po broju pogodaka je sadašnji član Barcelone, a nekada Liverpoola Luis Suarez. Urugvajac je postigao 69 golova za Redse, dok je iza njega nekadašnji član Chelseaja i Tottenhama, Gustavo Poyet sa 54 postignuta gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone je Aguero postigao sedam pogodaka, šest manje od vodećeg strijela lige Jamieja Vardyja iz Leicestera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.