Tvrde engleski mediji

Guardiola želi u Englesku, ali ne u Manchester City

Pep Guardiola postao je predmet svakodnevnih špekulacija, a britanski mediji sada su objavili da bi naredna destinacija u njegovoj karijeri mogao biti Manchester United. 

Španski trener već neko vrijeme odugovlači sa pregovorima oko produženja saradnje sa Bayernom i nije isključeno da će napustiti klub napustiti na kraju tekuće sezone u Bundesligi. 

Među klubovima koji ga žele vidjeti u svojim redovima najviše se spominju Manchester City i Chelsea, ali posljednja pisanja govore da bi Guardiola ustvari najviše želio naslijediti Van Gaala na klupi Manchester Uniteda. 

Van Gaal je nedavno obećao da će napustiti "Old Trafford" i povući se kada mu istekne ugovor 2017. godine, međutim interesovanje Guardiole moglo bi promijeniti planove čelnika Manchester Uniteda. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, Guardiola je preuzeo Bayern 2013. godine nakon što je uspio sa Barcelonom osvojiti tri titule u španskoj Prjmeri i po dva trofeja u Ligi prvaka, Kupu kralja i na Svjetskom klupskom prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.