Foto: EPA

Bayern slavio u Zagrebu

Dinamo hrabro na Bayern, Lewa ipak nezaustavljiv

Edmir Škorić

Bayern je na Maksimiru u meču šestog kola grupe F Lige prvaka s 2:0 savladao zagrebački Dinamo.

Dinamo se oprostio od Lige prvaka i ranije, ali svakako da je domaćinu bila velika čast ugostiti njemačkog prvaka. Bavarci su u miješanom sastavu ostvarili pobjedu.

Modri su pružili dobar otpor Bayernu, posebno u prvih 45 minuta. Pivarić i Soudani su imali zicere i mogli su da promijene tok utakmice, dok je Ribery imao najbolju šansu za goste.

U nastavku Muller prijeti domaćinu, koji uzvraća preko Fernandesa, ali je njegov udarac sjajno odbranio Ulreich.

Pola sata prije kraja Muller upošljava Roberta Lewandowskog, a Poljak nastavlja da trese mreže protivnika. Samo dvije minute kasnije, Rode u ulozi asistenta, Lewa opet pogađa.

Bilo je šansi u preostalih 25 minuta utakmice, ali ostalo je 2:0 na semaforu, a mnogi su očekivali da će Dinamo puno lakše pasti. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa F, 6. kolo:

Dinamo - Bayern 0:2 (Lewandowski 62, 64)


Robert Lewandowski SUPER GOAL DINAMO ZAGREB 0-1... by footballgoalslive
Roberto Lewandowski SECOND GOAL DINAMO ZAGREB 0... by footballgoalslive

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.