Napadač Lyona se povrijedio

Lacazette propušta ostatak godine

Napadač Lyona Alexandre Lacazette zbog povrede će pauzirati do kraja godine.

Lacazette se povrijedio prilikom postizanja pogotka na Mestalli protiv Valencije, a u pitanju je povreda zadnje lože. On neće biti na rapolaganju treneru Lyona u nedjelju kada će ekipa gostovati uglavnom gradu protiv PSG-a. 

Osim meča sa PSG-om napadač će propustiti i meč Liga kupa protiv Toursa koji će Lyonu biti posljednji na Gerlanu, obzirom da se od nove godine sele na novi Stade des Lumieres.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lacazette je prošle sezone bio najbolji strijeac Lyona sa 31 pogotkom u svim takmičnjima, a i ove sezone predvodi francusku ekipu sa osam postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.