Najveći francuski derbi pripao Lyonu, Monaco poražen

Ligue 1, 12. kolo

Najveći francuski derbi pripao Lyonu, Monaco poražen

S. Bošković

Lyon je u jednom od najvećih francuskih derbija na domaćem terenu, u 13. kolu  Ligue 1,  savladao St. Etienne, dok je Bordeaux bez većih problema savladao Monaco. 

Lyon je do pobjede od 3:0 vodio Lacazette s tri postignuta pogotka. Prvi je postigao pet minuta prije kraja prvog dijela, a drugi u 59. minuti. Hat-trick je kompletirao u posljednjoj minuti susreta.

Pokušavao je St. Etienne do kraja susreta doći do boda, no odbrana Lavova nije popuštala. 

Monaco je poražen rezultatom 3:1 od Bordeauxa. Susret su mnogo bolje otvorili igrači iz Kneževine. Poveli su nakon 23 minute igre preko Coste. 

Do kraja prvog dijela Žirondinci su uspjeli kreirati preokret. Belay i Yambere u razmaku od četiri minuta postigli su pogotke. Pitanje pobjednika riješio je Plašil na samom početku drugog dijela. 

Lyon je ovom pobjedom ostao na drugoj poziciji, s velikih 10 bodova iza PSG-a, dok je St. Etienne pao na petu poziciju. Monaco je unatoč porazu ostao u gornjem dijelu tablice s 20 osvojenih bodova. Tri boda manje ima Bordeaux, koji se nalazi na 11. poziciji.

Ligue 1, 13. kolo: 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyon - St. Etienne 2:0 (Lacazzette 40', 59', 90+4)

Bordeaux - Monaco 3:1 (Maurice -  Belay 36', Yambere 40', Plašič 48'/ Costa 23')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.