Poraz od Bournemoutha

United ponovo razočarao i primio gol iz kornera

Midhat Šljivak

Manchester United je ponovo razočarao. Večeras su Crveni đavoli poraženi na gostovanju kod Bournemoutha u jednom sjajnom meču s 2:1.

Već u drugoj minuti šok za tim Louisa van Gaala. Junior Stanislas je izveo korner, a lopta je završila u golu nemoćnog Davida de Gee za prednost domaćeg tima od 1:0.

United je do izjednačenja stigao u 24. minuti meča. Marouane Fellaini je najspretniji pred golom Artura Boruca, te pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon 10 minuta igre u nastavku Bournemouth stigao do tri boda. Josh King se sjajni snalazi, te pogađa za 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imala su oba tima do kraja dobre šanse. Glenn Murray je kod domaćih mogao u dva navrata da riješi meč, ali je imao dva velika promašaja. Na kraju je ostalo 2:1 za domaće, koji su tako nakon Chelseaja pobijedili i Manchester United.

Premier liga, 16. kolo:

Bournemouth - Manchester United 2:1 (Stanislas 2', King 54' / Fellaini 24')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.