Na sedam susreta postignuto šest ili više golova

Najefikasniji susreti prvog dijela Premijer lige

Adnan Beganović

Proteklog vikenda okončan je prvi dio premijerligaške sezone u kojem je na sedam susreta postignuto šest ili više pogodaka.

Na najefikasnijem susretu u prvom dijelu premijerligaške sezone postignuto je osam pogodaka, na dva je postignuto sedam pogodaka, a na četiri šest.

Uz SportSport.ba se podsjetite koji su to najefikasniji susreti prvog dijela sezone i pogledajte pogotke sa istih...

Sloboda - Čelik, 16. kolo - 4:2

U 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u goste zahuktaloj Slobodi na Tušanj je stigao Čelik.

Izabranici Husrefa Musemića nastavili su sa dobrim partijama i rezultatom 4:2 su savladali Zeničane s tim što je nakon prvih 45 minuta rezultat glasio 2:1.

Dva pogotka za Slobodu je postigao sjajni napadač Mersudin Ahmetović, dok su se u listu strijelaca još upisali Zajko Zeba i Elvis Sarić.

Mladost - Drina, 11. kolo - 4:2

Najefikasniji susret 11. kola Premijer lige odigran je u Zenici gdje su snage odmjerili Mladost i Drina.

Mladost iz Doboja kod Kaknja na Kamberović polju je slavila 4:2, a nakon prvih 45 minuta rezultat je glasio 2:1.

Mirza Kovač je postigao dva pogotka za Mladost, dok su golmana Drine Srđana Ostojića uspjeli savladati Haris Dilaver i Aldin Šišić. Za Drinu su pogađali Marko Jakšić i Dejan Popović.

Široki Brijeg - Drina, 14. kolo - 5:1

Osim duela Širokog Brijega i Viteza iz 2. kola u kojem su Širokobriježani na Pecari slavili 5:1, još jedan susret u ovom hercegovačkom gradu završen je indentičnim rezultatom.

Na rasporedu je bilo 14. kolo, a u goste Širokom Brijegu stigla je Drina. Izabranici Slavena Muse zaigrali su ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka, a na odmor su otišli sa viškom od dva gola (2:0).

U drugom dijelu su postignuta još četiri pogotka za konačnih 5:1. Ivan Buhač je postigao dva pogotka za Široki Brijeg, dok su se u listu strijelaca upisali Luka Menalo, Ivan Krsstanović i Wagner.

Široki Brijeg - Vitez, 2. kolo - 5:1

Na samom otvaranju sezone, odnosno u 2. kolu na Pecaru je u goste Širokom Brijegu stigao Vitez.

I gosti se nisu dobro proveli, odnosno Široki Brijeg su napustili sa pet golova u mreži. Nakon prvih 45 minuta domaći su vodili 4:1, pa su u drugom dijelu smanjili malo gas, te su postigli još samo jedan pogodak za konačnih 5:1.

Po dva gola za Široki Brijeg su postigli Luka Menalo i Wagner, dok se u listu strijelaca upisao i Zvonimir Kožulj, a počasni pogodak za Vitez postigao je Vedran Kantar.

Čelik - Vitez, 12. kolo - 6:1

U 12. kolu Premijer lige Čelik je na Bilinom polju snage odmjerio sa Vitezom. Slavili su Zeničani sa ubjedljivih 6:1, a ovaj trijumf uz indentičan trijumf Sarajeva nad Drinom i trijumf Zrinjskog nad Drinom (5:0) je najubjedljiviji u prvom dijelu premijerligaške sezone.

Nakon prvih 45 minuta Čelik je vodio 4:0, da bi u drugom dijelu Zeničani postigli još dva, a Vitežani jedan pogodak.

Semir Bajraktarević je dva pusta savladao golmana Viteza Ivana Tirića, dok su se u listu strijelaca upisali i Mahir Karić, Vernes Selimović, Marin Popović i Benjamin Čolić. Počasni pogodak za Vitez postigao je Nusmir Fajić.

Sarajevo - Drina, 1. kolo - 6:1

Aktuelni bosanskohercegovački prvak svoj prvvi domaći susret u ovoj sezoni odigrao je u Travniku.

Sarajevo je u vezirskom gradu dočekalo Drinu i slavilo je sa ubjedljivih 6:1 s tim da su gosti u 12. minuti preko Bobana Đerića prvi stigli do prednosti.

Do odmora su Leon Benko i Mehmed Alispahić uspjeli preokrenuti rezultat, da bi u drugom dijelu Benko postigao još dva, a Šefko Okić i Krste Velkoski po jedan pogodak za konačnih 6:1.

Olimpic - Rudar, 18. kolo - 6:2

Najefikasniji susret prvog dijela sezone odigran je u posljednjem 18. kolu. Na Koševu su snage odmjerili Olimpic i Rudar, a na kraju su domaći slavili sa 6:2.

Osim osam pogodaka malobrojni gledaoci na našem najvećem stadionu su vidjeli i po nekoliko izvanrednih prilika s obje strane i prava je šteta što još koja lopta nije završila u mreži jednog ili drugog gola.

Tri pogotka za Olimpic je postigao Denijal Brković, dok su Dalibora Kozića uspjeli savladati i Stefan, Emir Hadžić i Dalibor Pandža. Dvostruki strijelac za goste iz Prijedora bio je Petar Kunić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.