Željezničar želi Stanića, Olimpic ima zadnju riječ

Transfer špekulacije

Željezničar želi Stanića, Olimpic ima zadnju riječ

A. Beganović

Nakon okončanja prvog dijela sezone mnogobrojni premijerligaški klubovi već rade na sklapanju igračkog kadra za nastavak Premijer lige.

Jedan od tih klubova je i višestruki bosanskohercegovački prvak Željezničar, koji se prije par dana zahvalio na saradnji petorici igrača (Uzelac, Mladenović, Diatta, Livaja i Stokić), dok stručni štab Plavih ne računa ni na Zorana Kokota s kojim čelnici kluba još uvijek nisu dogovorili raskid saradnje.

Međutim, u isto vrijeme čelnici Željezničara rade i na dovođenju igrača, a prije završetka prvog dijela sezone ugovore sa Plavima su potpisali Brazilac Mailson i hrvatski fudbaler Mirko Kramarić.

Osim pomenutog dvojca ekipu s Grbavice će pojačati još nekoliko fudbalera, a na listi želja stručnog štaba prema neslužbenim iinformacijama nalaze se nekadašnji igrači Željezničara, Jadranko Bogičević, Srđan Stanić, te bivši bosanskohercegovački reprezentativac Senijad Ibričić.

Sa Ibričićem i Bogičevićem su čelnici kluba obavili prvu rundu razgovora i njihov dolazak se čini kao mnogo realnija opcija od dolaska Srđana Stanića. Naime, igrač koji je učestvovao u osvajanju svih trofeja Željezničara u posljednjih par godina Grbavicu je napustio ljetos i potpisao je profesionalni ugovor sa Olimpicom.

Tragom informacija o želji čelnika ekipe s Grbavice za Stanićevim angažmanom SportSport.ba je kontaktirao Nijaza Gracića, prvog čovjeka Olimpica s kojim pomenuti fudbaler ima važeći ugovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Željo želi Stanića? Ne znam, u naš klub se niko nije javio po tom pitanju. Stanić ima važeći ugovor sa Olimpicom i klauzulu u ugovoru u kojoj jasno stoji pod kojim uslovima može napustiti klub. Ponavljam, nas niko nije kontaktirao, a valjda bi se i mi trebali nešto pitati pošto je Stanić naš igrač", za SportSport.ba je istakao Gracić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti