Messi ili CR 7 pitanje je sad...

Najbolji fudbaler svijeta u izboru FIFA, Cristiano Ronaldo i njegov protivnik u tom izboru Lionel Messi trebaju u srijedu promijeniti vlastiti trend ako žele odvesti svoj klub, Manchester United ili Barcelonu, do pobjede u finalu Lige prvaka.

Ronaldo, koji je prošle godine bio najbolji strijelac Lige prvaka s osam golova, nije zabio gol u šest utakmica protiv španskog kluba i promašio je penal na Nou Campu prošle godine u polufinalu protiv Barcelone.
 
Barcin napadač Messi je ove godine vodeći strijelac sa osam golova, ali nije uspio zatresti mrežu u deset utakmica protiv engleskih klubova, uključujući i polufinalne utakmice protiv Chelsea.
 
Messi je odao priznanje portugalskom protivniku: "On je sjajan igrač i ima sposobnost da izbaci protivničku ekipu iz ravnoteže ako mu se da previše prostora što on zna savršeno iskoristiti":
 
Ronaldo (24), koji je i evropski fudbaler godine, kazao je u jednom intervjuu da je opasno usmjeravati se samo na Messija te da su kamerunski napadač Samuel Eto'o i Francuz Thierry Henry u odličnoj formi ove godine.
 
 "Naravno da je Messi jako dobar, ali i ostali su", rekao je Ronaldo.
 
Messi će biti prvi Argentinac koji je najbolji strijelac u nekom evropskom takmičenju otkako je Alfredo di Stefano zabio deset 10 golova za Real Madrid u sezoni 1957.-58.
 
On je imao i više asistencija od Ronalda u ovogodišnjoj Ligi prvaka i ima ih pet, samo jednu manje od vodećih Xavija i Francka Riberyja. Ronaldo ima samo dvije asistencije. No, Portugalac je bolji u udarcima prema golu i u gol - on ima 53 udaraca prema golu, od kojih je 32 u okvir gola, dok Messi ima 24, od kojih je 11 u okvir gola.

 

 

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.