FOTO: EPA

Demantovao špekulacije

Perez: Mourinho neće preuzeti Real Madrid

Florentino Perez je u razgovoru za poznatu Cadenu SER odbacio mogućnost da će Jose Mourinho ponovo preuzeti kormilo Real Madrida. 

Portugalski trener je nakon otkaza u Chelseaju postao predmet stalnih medijskih špekulacija, a brojni navijači Real Madrida su priželjkivali da će upravo on zamijeniti Rafaela Beniteza. 

Da u cijeloj priči oko promjena na trenerskoj poziciji nema istine potvrdio je predsjednik kluba Florentino Perez.

"Jose ne dolazi u Real Madrid jer imamo Rafaela Beniteza. Imam lijepe uspomene na Mourinha, podigao je nas na višu takmičarsku razinu, ali trenutno on neće biti naš trener", kazao je Perez, dodavši:

"Beniteza neće zamijeniti ni Zidane. On će biti veliki trener i vodit će sigurno Real Madrid, ali u budućnosti", zaključio je Perez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inostrani mediji objavili su informaciju da će Mourinha u Chelseaju naslijediti Hiddink koji je navodno već doputovao u London.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.