Demantuju da će dovoditi pojačanja u januaru

Manchester City: Ne želimo Neymara i Vardyja

Endin Čaušević

Čelnici Manchester Cityja danas su saopštili da nemaju namjeru da u januaru dovode Neymara i Jamieja Vardyja.

U posljednjih nekoliko sedmica dosta se pisalo o tome da će City u januaru poslati ponude za Neymara i Vardyja. Ipak, čenici kluba sa Etihada demantovali su te navode govoreći da nemaju namjeru da u januaru dovode nova pojačanja u tim.

Vardy je prvi strijelac engleske Premier lige sa 15 golova i navijači ga vide kao idealnu zamjenu za se češće povrijeđenog Sergija Aguera. I sam menadžer napadača Leicestera je potvrdio da nije imao kontakt sa Manchester Cityjem.

S druge strane, već neko vrijeme se govori o tome da će City pokušati dovesti Neymara, a i sam igrač Barcelone je priznao da su ga kontaktirali. Ipak, izgleda da se stvari brzo mijenjaju u Cityju te su demantovali i ove navode brazilskog igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, prošlog decembra klub je demantovao da će dovoditi pojačanja u januaru, a samo nekoliko dana nakon toga u klub je stigao Wilfried Bony za 25 miliona funti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.