Euroliga, Top 16

Khimky iznenadio CSKA na otvaranju Top 16 faze

Košarkaši Khimkyja dobili su večeras na svom parketu CSKA iz Moskve rezultatom 91:89.

Gosti iz Moskve su sjajno otvorili meč i već nakon prve četvrtine stvorili prednost od 29:21. U drugoj dionici su uspjeli i povisiti prednost i na odmor otići sa plus deset (51:41).

Ipak, domaća ekipa u nastavak meča, predvođena sjajnim Alexeyjom Shvedom, ulazi mnogo bolje i veoma brzo se uspjeva rezultatski priključiti. Treću dionicu su riješili u svoju korst rezultatom 28:20. 

Nošeni sjajnom atmosferom sa tribina domaći košarkaši uspjevaju prelomiti meč u posljednjoj četvrtini i pobjediti sa konačnih 91:89.

Do trijumfa ih je vodio Alexey Shved sa čak 28 poena, dok je Tyrese Rice dodao 22. S druge strane, De Colo je ubacio 20, a Miloš Teodosić 18 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.