Zvezda na krilima Zirbesa i Millera savladala Khimky

Osmo kolo Eurolige

Zvezda na krilima Zirbesa i Millera savladala Khimky

Endin Čaušević

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na domaćem parketu Khimky (96:91) u okviru osmog kola grupne faze Eurolige.

Zvezda je nastavila sjajnu seriju u Euroligi i večeras je u Beogradu upisala svoju četvrtu pobjedu. Domaće je do pobjede vodio Maik Zirbes koji je ubacio 27 poena, dok je 21 poen dodao Quincy Miller koji je u finišu utakmice vodio domaću ekipu do četvrtog trijumfa.

Kod gostujuće ekipe najefikasniji bio je Alexey Shved koji je večeras u Beogradu ubacio 26 poena, dok je 16 poena dodao Petteri Koponen.

Košarkaši Darussafake pobijedili su ekipu Unicaje sa 63:57, dok je Zielono Gora kao gost savladala ekipu Lokomotiv Kubana (66:51).

Euroliga, 8. kolo:

Lokomotiv - Zielona Gora 51:66

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Darussafaka - Uniccaja 63:57

Crvena zvezda - Khimky 96:91

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.