Novosti iz FK Olimpic

Prljača ostaje trener, na proljeće ponovo na Otoci

D. Kurbegović

Fudbalski klub Olimpic prošle je sezone osvojio Kup BiH i stigao do najvećeg uspjeha u historiji kluba. Vukovi su igrali i Evropu, gdje su u dvije utakmice nesretno ispali od predstavnika Slovačke.

Iako je ostao kostur ekipe iz prošle sezone, uz nekoliko zvučnih igračkih pojačanja, Olimpic u ovoj sezoni igra ispod svih očekivanja. Nakon 18 odigranih kola zauzimaju 11. mjesto na tabeli, te im ekipa Viteza bježi četiri boda na 10 poziciji, koja garantuje i naredne sezone igranje u Premijer ligi.

Nakon što je Mirza Varešanović poslije poraza od Zrinjskog na Koševu podnio neopozivu ostavku, njega je na mjesto šefa struke zamijenio Edin Prljača, koji je u dvije utakmice zabilježio poraz (Čelik) i pobjedu (Rudar).

Kako SportSport.ba saznaje, Prljača će voditi Olimpic i na proljeće, a novost je i što će klub ponovo svoje domaće utakmice igrati na Otoci. Olimpic je prvi dio sezone igrao na našem najvećem stadionu, ali su u osam domaćih utakmica ostvarili samo jednu pobjedu i katastrofalnu gol razliku 8:11.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U tome vjerovatno leži i jedan od razloga lošeg plasmana u prvom dijelu prvenstva, cilj kluba u nastavku jeste opstanak u Premijer ligi, a drugi dio sezone otvorit će gostovanjem kod Slavije u Lukavici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.