Mladost želi ostati u eliti

Mušija: Pet igrača odlazi, dovodimo provjerene igrače

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja prvi dio sezone u Premijer ligi završili su na osmoj poziciji s 26 osvojenih bodova.

Klub iz mjesne zajednice, ove sezone je porazio velikane našeg nogometa Željezničar, Sarajevo i Čelik i jedna je od najljepših sportskih priča protekle godine.

Svakako da je jedan od najzaslužnijih za nogometno čudo iz Kaknja predsjednik kluba Mensur Mušija, ugledni biznismen i veliki fanatik nogometa, koji ima velike planove za budućnost, kada je u pitanju Mladost.

Sa prvim čovjekom premijerligaša iz Kaknja razgovarali smo šest dana prije prozivke nogometaša, koji je za SportSport.ba govorio o igračkoj križaljci, pripremama i nastavku prvenstva.

"Šef stručnog štaba Ibro Rahimić zakazao je prozivku nogometaša za 11. januar u 13 sati u prostorijama kluba. Na prozivci će biti nogometaši na koje računamo u nastavku prvenstva. Odlučili smo da će na transfer listi biti pet nogometaša, koji će dobiti odriješene ruke u izboru nove sredine. To su dva golmana Čokorilo i Čelebić, veznjaci Hasić i Ćurić, te napadač Ramović. Doveli smo mladog golmana Pavlovića, a treći golman će biti junior Selimović. Kada su u pitanju pojačanja, sigurno ćemo u narednom periodu angažovati tri-četiri provjerena igrača, koja će biti prava pojačanja za naš klub. U potrazi smo za jednim desnim bočnim, centralnim veznjakom, te jednim krilnim napadačem", ističe Mušija.

Mladost će priprema za nastavak sezone obaviti u Kaknju, Makarskoj i Antaliji.

"Iako smo planirali da idemo na Vlašić, to će vjerovatno otpasti radi popunjenih kapaciteta i gužve na planini. Do odlaska u Makarsku trenirat ćemo u Kaknju, da bi nakon Makarske otputovali za Tursku, gdje ćemo u Antaliji odigrati nekoliko jakih utakmica. Tražili smo utakmice protiv najboljih ekipa koja će u tom periodu boraviti u Antaliji, a za 19.februar dogovorili smo utakmicu protiv korejanskog prvaka. Vjerujem da ćemo spremni dočekati nastavak sezone, te da ćemo ostvariti svoj cilj, a to je ostanak u Premijer ligi", nada se prvi čovjek kluba iz Kaknja.

Osvrnuo se i na status kapitena i najboljeg strijelca Harisa Dilavera kojeg žele mnogi klubovi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čuo sam da ga navodno želi Željezničar, te da se nalazi na njihovoj listi potencijalnih pojačanja, tu su još i neki klubovi iz Turske. Dilaver je naš kapiten i najbolji strijelac, ljubimac je navijača i ne vjerujem da će otići u neki drugi klub u Premijer ligi. Kada su u pitanju ponude iz inostranstva, mi ćemo naravno u razgovoru s njim i klubom koji ga želi pokušati izaći igraču u susret. Idealno bi bilo da ostane do kraja sezone, te da onda ode u inostranstvo jer mu je 25 godina i sigurno da je još mnogo godina kvalitetnog nogometa pred njim. Osim Dilavera klubovi se raspituju i za ostale naše igrače, ali siguran sam da će svi ostati u Mladosti najmanje do kraja sezone", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Mensur Mušija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.