Foto: EPA

Kinezi nude ogroman novac Holanđaninu

Robben dobio bogatu ponudu s Dalekog istoka

Midhat Šljivak

Krilni igrač minhenskog Bayerna Arjen Robben dobio je bogatu ponudu s Dalekog istoka.

Jedan kineski klub spreman je ponuditi reprezentativcu Holandije nevjerovatnih 14 miliona eura po sezoni, čime bi on postao jedan od najskuplje plaćenih fudbalera svijeta.

Robben je vezan ugovorom s Bayernom do juna 2017. godine. Ipak, kako stvari stoje mogao bi ranije napustiti Minhen, a odlazak u daleku Kinu je izgledna opcija.

Kinezi sve više ulažu u fudbal. Ne žale novca kako bi doveli velike zvijezde svjetskog fudbala, a novac kojeg nude je zaista ogroman.

Robben je član bavarskog velikana postao 2009. godine. Stigao je iz madridskog Reala, a pored ovih klubova nosio je dres Chelseaja, PSV-a i Groningena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone je odigrao ukupno 12 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je pet golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.