Trener kluba iz Kaknja

Šabić: Mladost više nikome nije nepoznanica

Dino Kurbegović

Na današnjoj press konferenciji fudbalskog kluba Mladost iz Doboja kod Kaknja, medijima se obratio i trener Nermin Šabić, koji je izvršio prozivku igrača umjesto stratega Ibre Rahimića, koji će se sutra pojaviti na treningu.

Trener Mladosti je govorio o prozivci, pripremama ekipa i očekivanjima od nastavka sezone.

"Dosta igrača se danas odazvalo, bilo je odsutnih, ali opravdano jer su van države, ali već očekujem sutra sve na treningu, kao i našeg šefa Rahimića. Mi smo na jesen napravili dobar posao, izuzev kiksa protiv Borca u posljednjem kolu, koji nas je možda i probudio. Mi se moramo dobro spremiti, jer nas čeka teško proljeće, Mladost više nikome nije nepoznanica i niko nas neće više podcjenjivati", ističe Šabić.

Ambicije su da se ostane u društvu najboljih klubova, te da se napravi ekipa za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi ćemo pokušati kroz 40-tak dana da dobro spremimo ekipu, te da potvrdimo dobre rezultate iz jesenjeg dijela. Nadam se da ćemo na proljeće napraviti jednu dobru ekipu, za narednu sezonu u kojoj će biti 12 klubova. U prvoj sedmici priprema ćemo raditi po jedan trening dnevno, pa ćemo vidjeti nakon ljekarskih pregleda da pojačamo tempo. Imamo mi detaljan plan i program treninga za naredni period, te se nadam da će sve proteći u najboljem redu", kazao je Šabić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.