Cilj Mladosti je opstanak u Premijer ligi BiH

Tim iz Kaknja započeo pripreme

Cilj Mladosti je opstanak u Premijer ligi BiH

Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja započeli su pripreme za nastavak svoje debitantske sezone u Premijer ligi. Na današnjoj press konferenciji, prisutnima su se obratili predsjednik kluba Mensur Mušija, direktor Enes Bistrivoda, trener Nermin Šabić i kapiten Haris Dilaver.

Jedini cilj kluba u nastavku prvenstva je opstanak u ligi, ne treba zaboraviti da se Mladost plasirala i u četvrtfinale Kupa naše zemlje, tako da će u nastavku sezone nastupati na dva fronta.

Prva fazu priprema Mladost će održati u Kaknju, zatim će od 28. januara do 5. februara boraviti u Makarskoj, a 8.februara će krenuti za Antaliju gdje će ostati do 20. februara. U Turskoj će odigrati četiri pripremne utakmice, dvije su već dogovorene s Ružomberokom iz Slovačke, te s prvakom Sjeverne Koreje, ostale dvije utakmice će biti poznate do polaska za Antaliju.

U Tursku će putovati 25 igrača na koje će se računati u proljetnom dijelu sezone. Klub će sporazumno raskinuti ugovore sa šest igrača, a to su Sinan Ramović, Šerif Hasić, Anel Ćurić, Anel Salković, te dva golmana Goran Čokorilo i Ajdin Čelebić.

Klub je dosad angažovao tri pojačanja, a to su Aldin Džidić koji u Mladost dolazi iz kazahstanskog Shakhtara, Armina Pašagića, bivšeg igrača švedskog Malmoa, te Igora Počeka iz crnogorskog Mogrena. Do kraja prelaznog roka moguć je dolazak još nekoliko igrača, ali neće biti gomilanja igrača na nekim pozicijama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastavak sezone Mladost će otvoriti gostovanjem u Bijeljini kod Radnika.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi