Italijan čeka otkaz Garcije da preuzme Vučicu

Spalletti već ima ideju za igru Rome

Endin Čaušević

Francuski stručnjak Rudi Garcia trebao bi danas dobiti otkaz u Romi, a na njegovo mjesto najvjerovatnije će doći Luciano Spalletti.

Italijanski mediju jutros su objavili da će Rudi Garcia danas sigurno dobiti otkaz nakon što nije uspio u subotu osvojiti tri boda protiv Milana. Novi trener Rome najvjerovatnije će biti Luciano Spalletti.

On je Romu vodio četiri sezone, a 2009. godine napustio je Olimpico i prešao u Zenit. Navodno, Spalletti je već spremio sastav i taktiku s kojom namjerava igrati ukoliko preuzme trenersku palicu u Romi.

Prema pisanju italijanskih medija Spalletti namjerava da za lidera ekipe postavi Miralema Pjanića koji bi trebao igrati odmah iza napadača, Edina Džeke. Spalletti je u prvom mandatu najčešće koristio taktiku 4-2-3-1, te će najvjerovatnije ostati vjeran ovom izboru formacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mogući sastav Rome ukoliko dođe Spalletti, po izboru italijanskog Calciomercata: Szczesny, Maicon, Manolas, Rudiger (Castan, Digne, De Rossi, Nainggolan, Florenzi, Pjanić, Salah i Džeko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti