Selektor Makedonije

Obrvan odabaro igrače koje će voditi na Evropsko prvenstvo

Adnan Beganović

Selektor rukometne reprezentacije Makedonije, Ivica Obrvan, objavio je spisak igrača na koje će računati u prvoj fazi Evropskog prvenstva.

Na Obrvanovom spisku našlo se 17 rukometaša, a hrvatski stručnjak istakao je da mu je ovaj izbor jedan od najtežih momenata u karijeri.

"Ovo je jedan od najtežih momenata u mojoj karijeri. Svi momci koji su bili na pripremama su zaslužili da budu u timu, no želje su jedno, a pravila nalažu drugo. Želim reći da niti jedan igrač koji se nije našao na spisku nije otpisan i momci su svjesni da moraju biti spremni da odgovore na poziv ukoliko se ukaže potreba za tim", izjavio je Obrvan.

Makedonija se nalazi u grupi A zajedno sa Francuskom, Poljskom i Srbijom, a na Obrvanovom spisku su: Borko Ristovski, Daniel Dupjačanec, Goce Georgievski, Vlatko Mitkov, Kiril Lazarov, Naumče Mojsovski, Filip Mirkulovski, Nemanja Pribak, Filip Kuzmanovski, Filip Lazarov, Dejan Manaskov, Goce Ojleski, Stojanče Stoilov, Žarko Peševski i Nikola Markoski, Velko Markoski i Aco Jonovski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.