Obrvan: Nema emocija, ja sam selektor Makedonije

Susret za prvo mjesto u grupi B

Obrvan: Nema emocija, ja sam selektor Makedonije

S obzirom da se sastaju dvije neporažene reprezentacije i raspored do kraja, duel između Hrvatske i Makedonije bi trebao biti odlučujući za prvo mjesto u grupi B. Prvoplasirana reprezentacija iz ove grupe će u osmini finala igrati protiv Brazila ili Slovenije u osmini finala.

Ono što posebnu draž daje grupi B su međusobni trenerski dueli, s obzirom da imamo petorku sa prostora bivše Jugoslavije. Jedan od dva međusobna okršaja je na rasporedu danas, Ivica Obrvan na jednoj i Slavko Goluža na drugoj strani.

"Nemam apsolutno nikakvih emocija, moja reprezentacija je Makedonija, ovi su igrači za mene najbolji. Na meni je da ih pripremim na što bolji način, jer igramo protiv selekcije koja spada među tri - četiri najbolje u svijetu Ja ću dati sve od sebe da ih što bolje pripremim i bit ću sretan ako pobijedimo", poručio je Ivica Obrvan.

Makedonci su osigurali plasman u osminu finala, ali nije svejedno sa kojeg mjesta će u nokaut fazu, jer ukoliko danas izgube protiv Austrije moraju opet ići na pobjedu, ukoliko naravno žele izbjeći aktuelne svjetske prvake ili domaćina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.