Bili na pragu novog kluba, ali...

Ovi fudbaleri su najveći gubitnici zimskog prelaznog roka

Endin Čaušević

Januarski prelazni rok u četiri od pet najjačih evropskih liga završen je sinoć, dok Nijemci pravo na transfere imaju danas do 18 sati.

Prelazni rok nisu obilježili zvučni transferi koji su se očekivali, iako je jučerašnji dan davao znake da bi se to moglo desiti. Ipak, na kraju je izostala transfer bomba kojoj smo se svi nadali.

Transfer špekulacija bilo je na sve strane, ali je bilo i onih transfera koji su propali u posljednji trenutak. Ovo je lista fudbalera koji su bili na korak prelaska u novi klub, ali na kraju je sve 'propalo'.

10. Robert Green

Golman QPR-a Robert Green bio je na pragu prelaska u Crystal Palace i povratka u najjači rang engleskog fudbala. Iako je dogovorio sve uslove ugovora sa Palaceom na kraju je njegov sadašnji klub odlučio da stopira ovaj transfer. Green nije krio svoju ljutnju nakon ovog poteza čelnika QPR-a.

9. Danny Rose

Fudbaler Tottenhama Danny Rose već nekoliko mjeseci nalazi se na meti Manchester Uniteda, a sinoć su mnogi engleski mediji prenijeli da će karijeru nastaviti na Old Traffordu.

Rose je trebao biti zamjena za Lukea Shawa, ali je na kraju Tottenham odlučio da nije još uvijek spreman da proda ovog fudbalera.

8. Joel Matip

Štoper Schalkea sinoć je bio pred potpisom za Liverpool, ali je njegov transfer u engleski klub propao u posljednjem trenutku. Njegov ugovor sa Schalkeo ističe na kraju sezone i još uvijek nije jasno zbog čega ga čelnici njemačke ekipe nisu prodali jer će na kraju sezone otići kao slobodan igrač. 

Liverpool je za ovog fudbalera ponudio oko šest miliona funti, ali su čelnici Redsa na kraju ostali praznih ruku.

7. Marquinhos

Brazilski fudbaler u PSG-u ima dosta problema sa minutažom jer na njegovoj poziciji igraju David Luiz i Thiago Silva. Ovaj fudbaler je bio na meti Real Madrida i Manchester Uniteda, ali je na kraju ostao u Parizu.

United je za Marquinhosa ponudio 15 miliona funti i izgledalo je da je transfer gotovo. Međutim, United je još jednom izašao kao gubitnik u ovom prelaznom roku.

6. Ben Chilwell

Lijevi bek Leicestera je na meti mnogih engleskih velikana. On je karijeru trebao nastaviti u Arsenalu, ali je Claudio Ranieri odlučio da zadrži ovog fudbalera do kraja ove sezone. Leicester se bori za vrh tabele ove sezone i uspjeli su u januarskom prelaznom roku da sačuvaju najvažnije fudbalere.

5. Andriy Yarmolenko

Everton je uveliko pregovarao sa fudbalerom Dinamo Kijeva koji je u ovaj klub trebao stići za 23 miliona funti. Ipak, na kraju nije došlo do ovog transfera jer su čelnici ukrajinske ekipe željeli više novca. Pored Evertona, za usluge ukrajinskog fudbaera bio je zainteresovan i Arsenal.

4. Alex Teixeira

Brazilac je u januaru bio na meti mnogih klubova iz Engleske. Prvo je bio na korak od Chelseaja, a na kraju je umalo završio u Liverpoolu. Redsi su ponudili 32 miliona funti Shakhtaru za ovog igrača, ali su Ukrajinci tražili čak 50 miliona funti za Teixeiru.

3. Saido Berahino

Još jedan prelazni rok završio je frustrirajuće za igrača WBA Saida Berahina. WBA je odbio da ga proda ljetos nakon čega je on odlučio da neće više igrati za ovaj tim. Iako se očekivalo da u januaru napusti klub, WBA je ponovo spriječio njegov transfer.

Stoke, Tottenham, Newcastle i Liverpool bili su zainteresovan za ovog fudbalera, ali je WBA odbio ponude ovih klubova. 

2. Radamel Falcao

Vjerovatno i najveći gubitnik ovog prelaznog roka je Falcao. Kolumbijac je jučer otputovao u Madrid kako bi dogovorio povratak u Atletico, a kada je trebao ozvaničiti transfer, sve to je spriječio njegov saigrač iz reprezentacije Jackson Martinez.

Martinez je odbio prelazak u Kinu, što je na kraju spriječilo Falcaa da se vrati na Vicente Calderon. On će do kraja sezone ostati u Chelseaju na posudbi.

1. Loic Remy

Dolaskom Alexandrea Pata postalo je jasno da za Remyja više nema mjesta na Stamford Bridgeu. Franucski fudbaler imao je nekoliko ponuda iz Premiershipa, ali je na kraju ostao u Londonu. Chelsea je odlučio da ostavi Remyja na Stamford Bridgeu jer će on biti zamjena za Diega Costu koji ove sezone ima mnogo problema sa povredama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.