Za osam miliona eura

Burak Yilmaz potpisao za Peking

Turski reprezentatac Burak Yilmaz je službeno postao novi fudbaler Pekinga.

Dojučerašnji napadač Galatasaraya je sa svojim novim klubom potpisao četverogodišnji ugovor, a plaćen je osam miliona eura. Dio obeštećenja (25%) će pripasti Trabzonsporu, klubu iz kojeg je Yilmaz 2012. godine prešao u Galatu.

Burak Yilmaz je za Galatasaray odigrao 140 utakmica i postigao je 81 gol, osvojio je dvije titule prvaka Turske i dao veliki doprinos plasmanu u četvrtfinale Lige prvaka 2013. godine.

Yilmaz se ove zime povezivao sa prelaskom u West Ham United, ali su ga mediji posljednjih godina najviše selili u rimski Lazio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.