Yilmaz potpisao za Galatasaray

Ipak, ništa od Berbatovog dolaska?

Yilmaz potpisao za Galatasaray

A. Haznadarević

Momčad turskog Galatasaraya je pojačana napadačem Burakom Yilmazom, te se polako ali sigurno kompletira, kako bi u novu sezonu mogla ući potpuno spremna za ostvarenje velikih ciljeva kakvi se uvijek postavljaju u ovom klubu.

S obzirom na pomenute visoko postavljene ciljeve, i Manchesterov napadač Dimitar Berbatov je bio skoro pred potpisom za ovaj klub, no čini se da su se čelnici ovog turskog kluba u posljednjem trenutku odlučili za jeftiniju varijantu.

Uprava Galatasaraya je potvrdila da su uspjeli dogovoriti sve uslove, te potpisati napadača Buraka Yilmaza, za odštetu u visini od pet miliona eura.

Dvadesetsedmogodišnji reprezentativac Turske je tako nakon dvogodišnjeg boravka u Trabzonsporu, potpisao četverogodišnji ugovor sa Galatasarayom uz mogućnost dodatnog produženja ugovora na jednu sezonu, a sedmično će inkasirati 20.000 eura.

Yilmaz je za svoj bivši klub u 74 nastupa, uspio upisati odličnih 55 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.