Leicesterov put sa zadnjeg do prvog mjesta

Na vrhu uvijek ima mjesta, ako se krene sa dna

Fudbaleri Leicester Cityja ove sezone kreiraju pravu bajku u Premiershipu.

Čak i oni površni ljubitelji fudbala sada znaju ko je Vardy, Mahrez ili Okazaki, a do jučer nisu znali da ova ekipa igra u Premiershipu.

Na prvi pogled, pred početak sezone, činilo se da je to ekipa stvorena od Premiership veterana sa jedne i anonimusa s druge strane. Dugo je trebalo ovim prvim da dokažu da nisu za staro gvožđe, ali i ovim drugim da zablistaju na svjetskoj fudbalskoj sceni.

Oni su dobro počeli sezonu i nizali su pobjede, ali su svi čekali samo dan kada će pasti tamo gdje im je možda i mjesto - u borbu za opstanak. Ipak, Vardy i Mahrez nisu namjeravali stati, a Ranijerijeve izjave iz sedmice u sedmicu bile su sve hrabrije i optimističnije.

Nevjerovatan je podatak da je ista ova ekipa sa Mahrezom i Vardyjem prošle godine na ovaj dan imala nevjerovatnih 36 bodova manje nego danas i da su držali također prvo mjesto, ali sa zada.

Tada im niko nije davao šanse da će opstati u ligi, a danas im svi daju šanse da će postati prvaci.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kratak je put od očaja do sjaja, dokaz tome je bajka fudbalera Leicestera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.