Real slavio teškom mukom

Eurogol Luke Modrića za trijumf Kraljeva u Granadi

Fudbaleri Real Madrida slavili su večeras kod Granade veoma tešku pobjedu u okviru 23. kola Primere rezultatom 2:1.

Kraljevski klub nije dobro ušao u meč te je Granada bila nešto opasnija u prvih 20-ak minuta. Ipak, domaćima je stigao hladan tuš kada je u 30. minuti Carvajal sjajno prošao po desnoj strani i asistirao Benzemi za njegov 19. gol u sezoni.

Nastavak meča donio je daleko zanimljiviju utakmicu. Prvo je Kariom Benzema imao veliku šansu u 57. minuti kada je njegov udarac sjajno odbranio Fernandez i spasio svoju ekipu. Samo tri minute kasnije Granada je došla do 1:1. Sudac je zasmetao Luki Modriću koji je izgubio loptu, a za domaće je odmah nakon toga pogodio Al Arabi.

Kada se mislilo da će meč završiti tim rezultatom, Modrić je šokirao domaće navijače. On je sa nekih 20-ak metara topovskim šutem pogodio gornji desni ugao gola domaće ekipe i Real je uzeo sva tri boda.

Kraljevi su nakon ovog kola ostali na minus četiri u odnosu na lidera Barcelonu, a Granada je sada 19. na tabeli sa samo 20 osvojenih bodova.


Potražite više informacija na temu La Liga:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.