Nisu baš za TV...

Organizatori morali zabraniti vruće Super Bowl reklame

Jublarni 50. Super Bowl je pripao Denver Broncosima koji su savladali Carolina Patntherse sa 24:10. 

Treba priznati da je to najveći sportski događaj na svijetu. Samo jedan susret je pratilo 190 miliona gledatelja, zaradilo se milijarde američkih dolara u jednoj noći, a cijene za ulaznice dostizale su cijenu do 20 hiljada dolara. 

Posebna priča su televizijske reklame. Informacije koje dolaze iz SAD-a govore da 30 sekundi košta pet miliona dolara i samo rijetki se uspiju pojaviti pred očima skoro pa 200 miliona gledatelja.

U nastavku vam donosimo reklame koje su kroz historiju izazvale najviše pažnje. Neke su, doduše, odbijene od strane organizazora Super Bowla jer su okarakterisane kao neprimjerene. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti