Ima novu funkciju u klubu

Zdravko Mamić podnio ostavku!

Zdravko Mamić podnio je ostavku na poziciji izvršnog predsjednika Dinama.

Danas je u GNK Dinamo održana konferencija za medije koja je najavljena nakon što je jučer USKOK objavio detalje o novoj, trećoj, istrazi protiv Zdravka Mamića zbog sumnje da je oštetio klub za više od deset miliona kuna. 

Na samom početku, prilikom pozdravljanja, Zdravko Mamić je bio srdačan i nasmijan prema prisutnim novinarima. 

"Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju. Druženje s vama obilježilo je moj cijeli život, kao i nogomet", kazao je rMamić i potom iznenadio sve: 

"Nisam više izvršni predsjednik kluba! Od danas sam savjetnik Dinama i bit ću svima iz kluba pri ruci. To činim iz razloga da bi Dinamo u koji sam se zaklinjao mogao nesmetano ići u budućnost i da na čelu ne bude Mamić."

Mamić je potom objasnio kako je od 2000. godine spašavao Dinamo.

"Na kraju je bilo to da niko nije bio kriv i da je sve bilo po zakonu. Klub je prodisao. Očistili smo klub od dugova, od sudskih postupaka, pogigli klub i infrastrukturu. Prijatelji, četiri milijarde eura je Dinamo izveo. Čega? Usluga. Zraka", rekao je Mamić i dodao kako je podignuo cijenu igrača.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osim braće Mamić istragom zbog izvlačenja novca su još obuhvaćeni Zdravkov sin Mario, Damir Vrbanović te poduzetnici Igor Krota i Sandro Stipančić. Još se spominje i menadžer Nikki Vuksan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.