Ponovo oborio rekord

Hajder srušio državni rekord na 200 metara prsnim stilom

Endin Čaušević

Najbolji bh. plivač učestvovao je proteklog vikenda na takmičenju u Essenu na kojem je uspio oboriti državni rekord na 200 metara prsnim stilom na kratkom bazenu. 

Hajder je oborio svoj rekord koji je postavio 2012. godine na svjetskom prvenstvu u Istanbulu u vremenu od 2:17.15, a sada je taj rekord u vremenu od 2:16.39.

"Vrijeme sam plivao iz punog treninga, bez posebne pripreme tako da sam zadovoljan rezultatom. Forma je iz dana u dan sve bolja, tako da očekujem da ću u maju ove godine na otvorenom njemačkom državnom prvenstvu, te na evropskom prvenstvu ostvariti dobre rezultate", rekao je Hajder.

Također, Hajder je dobio stipendiju od Univerziteta Duisburg-Essen. Ova stipendija finansirana je od strane ovog fakulteda, grada Essena i Njemačke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.