Ensar Hajder isplivao dva nova državna rekorda

Na državnom prvenstvu u Berlinu

Ensar Hajder isplivao dva nova državna rekorda

Bh. plivač Ensar Hajder nastavio je bilježiti zapažene rezultate, a najnovije uspjehe ostvario je na njemačkom državnom prvenstvu u plivanju koje je ovog vikenda održano u Berlinu.

Na takmičenju je učestvovalo 900 takmičara, a ono je bilo jedno od najmasovnijih njemačkih prvenstava do sada. Sa svojim klubom SG Essen, takmičio se i Ensar Hajder koji je nastupio u tri discipline.

U disciplini 200-mješovito, Hajder je u finalu isplivao novi državni rekord te ispunio normu za Svjetsko prvenstvo u Kazanu ove godine kao i B olimpijsku normu za Rio 2016. Hajder je ostvario vrijeme 2:03:06, što je šest desetinki brže od vremena ostvarenog na prošlom Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Hajder je ostvario novi državni rekord i u disciplini 200-kraul.  Sa vremenom 1:51:42, Hajder je svoj lični rekord popravio za četiri desetinke te ispunio normu za Svjetsko prvenstvo kao i olimpijsku normu. Naš plivač godinu dana pred Olimpijske igre ima dvije isplivane norme za razliku od jedne u prošlom ciklusu.

Sa štafetom SG Essena, Hajder je osvojio titulu njemačkog prvaka, a to mu je bila već deseta medalja osvojena na njemačkim prvenstvima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.