Foto: EPA

Real slavio u Moskvi

Fantastični Ayon vodio Kraljeve do pobjede

Midhat Šljivak

Košarkaši madridskog Reala savladali su večeras kao gosti ekipu Khimkija u Moskvi rezultatom 93:82.

Odličan meč ponudila su ova dva tima, a na kraju su Kraljevi slavili pobjedu na krilima Gustava Ayona.

Nakon što je prvi period prošao u dosta izjednačenoj igri (26:26), prvu osjetniju prednost radi Khimki. Uspjeli su na poluvrijeme otići sa sedam poena prednosti (50:43), da bi na otvaranju drugog poluvremena u jednom trenutku imali i deset poena prednosti.

Međutim, Real je potom preuzeo konce igre u svoje ruke. Na krilima Gustava Ayona su potpuno preokrenuli meč u svoju korist i na kraju su stigli do zaslužene pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ayon je meč završio sa 24 poena i 13 skokova, Sergio Llull je dodao 17, dok je na drugoj strani James Augustine ubacio 20, a Alexey Shved 17 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.