HNK Hajduk

Trener Hajduka pohvalio Sušića

Burić: Sušić je među igračima koji najviše pokazuju

HNK Hajduk u proljetni dio sezone u hrvatskom prvenstvu ulazi sa velikim optimizmom. 

Momčad koju vodi Damir Burić trenutno se nalazi na trećoj poziciji sa šest bodova manje u odnosu na vodeći Dinamo, a ovosezonske ambicije svode se isključivo na prekidanje "Modre" dominacije i osvajanje titule. 

"Nestrpljivo čekamo utakmicu sa Slaven Belupom. Naporno smo radili na pripremama. Pred nama je vrlo teška utakmica i očekujem da ćemo dobrom igrom razveseliti naše vjerne navijače na 105. rođendan kluba", kazao je trener Damir Burić u razgovoru za hrvatske medije, dodavši:

"Napustilo nas je nekoliko igrača, nadomjestili smo ih mlađima, i očekujemo da oni budu naša nova kvaliteta. Veselim se da su tu Zdravko Simonović, Toma Bašić, Frane Vojković, koji igraju u veznom redu, na mjestu Milovića priliku će dobiti Šimić, tu su i napadači Prskalo i Mastelić. To je plejada naših mladih igrača, kojima ćemo dati prostora da nas obraduju svojom kvalitetom."

Burić je potvrdio da će novi kapiten Hajduka golman Lovre Kalinić, a među njegovim zamjenicima je i bh. reprezentativac Tino Sven Sušić kojeg je posebno pohvalio tokom razgovora za hrvatske medije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Naš plan je da na svim pozicijama imamo po 2-3 igrača koji će ih zamijeniti. Neće to ići pojedinačko, svako mora istrčati 'metar više', a u tom segmentu za sada najviše pokazuju Juranović, Tudor, Bencun i Sušić", istakao je Burić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.