Tottenham pobijedio City

Tottenham bolji nego ikad: Velika pobjeda na Etihadu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Tottenhama savladali su Manchester City (2:1) u derbiju 26. kola engleske Premier lige.

Prvo poluvrijeme donosi mnogo bolju igru Tottenhama. Imao je tim Mauricija Pochettina bolje šanse, više loptu u svom posjedu, ali do gola ipak nisu mogli.

S druge strane i City je imao nekoliko pokušaja, ali sve je završilo na tome i na odmor se otišlo s nepopularnih (0:0).

City je drugo poluvrijeme počeo prilikom Aguera, ali su u 53. minuti morali po loptu u mrežu. Dosuđen je penal, a Harry Kane pogađa za prednost Suprsa od 1:0.

Imao je City potom veliku šansu. Toure je pogodio prečku, da bi u 74. minuti stigli do izjednačenja. Zlatna rezerva Kelechi Iheanacho pogodo je za 1:1.

Ipak, u 83. minuti Tottenham stiže do pobjede. Eriksen je pogodio za pobjedu Spursa od 2:1 i ovaj tim je legitiman kandidat za naslov prvaka.

Premier liga, 26. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Tottenham 1:2 ( Iheanacho 74' / Kane 53'p, Eriksen 83')





 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.