Slijedi utakmica sa Barcelonom

Gojak donio Dinamu historijski uspjeh

Mlade nade Dinama su u okviru osmine finala Lige prvaka za juniore savladali vršnjake Anderlechta.

Dinamo je pod vodstvom Marija Cvitanovića savladao Anderlecht rezultatom 2:0, a prvo poluvrijeme na "Constant Vanden Stock" stadionu proteklo je u izjednačenoj igri u kojoj su Zagrepčani bili za nijansu opasniji protivnik.

Nastavak utakmice bio je potpuno na strani Dinama. Već u 47. minuti Dinamu je prednost nakon asistencije Benkovića donio naš Gojak, da bi u 57. minuti Brekalo udvostručio vodstvo i postavio konačnih 2:0 za Dinamo. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovom pobjedom Dinamo je eliminisao Anderlecht iz daljeg takmičenja i u četvrtfinalu Lige prvaka će ugostiti slavnu Barcelonu na Maksimiru.

UEFA Youth League, 1/8:
Anderlecht - Dinamo (Gojak 47', Brekalo 57')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.