Foto: EPA

Kijevljani poraženi s 3:1

City zakoračio u četvrtfinale Lige prvaka

Edmir Škorić

Dynamo i Manchester City su u u Kijevu odigrali prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a gosti iz Engleske slavili su s 3:1.

Već na samom početku domaći su zaprijetili preko Yarmolenka i odmah se vidjelo da Cityju neće biti lako u Kijevu. Iako su domaći možda bili konkretniji, gosti su prvi došli do vodstva.

U 15. minuti David Silva je izveo korner, Yaya Toure je na kraju proigrao Sergija Aguera, koji glavom loptu šalje u mrežu za radost Građana.

Aguero je mogao već u 22. minuti do novog gola, no šutira je pored gola. Pet minuta kraja, gostujući sastav dolazi i do drugog gola. Lijepa akcija, na kraju asistencija za Raheema Sterlinga, a Silva postiže pogodak. 

Kiljevljani su u nastavku bili daleko ofanzivniji i opasniji, da bi im se to isplatilo u 59. minuti. Vitaliy Buyalskyy je šutirao, lopta se od jednog gostujućeg igrača odbila, promijenila smijer i završila iza leđa Joea Harta.

Nekoliko sjajnih šansi u posljednjih 15-ak minuta. Prvo je u 76. minuti Šokovski zaustavio ubačaj Silve, pa je Fernandinho u 78. minuti pucao u ukrajinskog golmana, a minutu kasnije umalo da Buyalskyy postigne još jedan. Hart mu je sjajno odbranio.

Veliku šansu propustio je Yaya Toure u 82. minuti, pošto je na ubačaj Sterlinga bio potpuno sam, ali je glavom pucao pored gola iz gol-šanse. Toure se iskupio u 90. minuti. Odigrao je dupli pas s Fernandinhom, a onda majstorski pogodio za konačnih 3:1 i vjerovatno za siguran plasman Cityja u četvrtfinale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, prva utakmica:
Dynamo Kijev - City 1:3 (Buyalskyy 59/ Aguero 15, Silva 40, Toure 90)


Dynamo Kiev v Manchester City 0:1 (Aguero) by ss_video
Dynamo Kiev vs Manchester City 0:2 (Silva) by ss_video
Dynamo Kiev vs Manchester City 1:2 by ss_video
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.