Van Gaal pun optimizma

Tri pobjede su bile dovoljne da se srede stvari u Unitedu?

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda je puno optimističniji nego prije nekoliko sedmica.

Kako i ne bi bio, kada je uvezao tri pobjede, mada bi to trebalo da bude sasvim normalno za klub kalibra kao što je United.

Crveni vragovi su prvo eliminisali trećeligašku ekipu Shrewsburyja u FA Kupu, pa su deklasirali danski Midtyjlland s 5:1 i prošli u osminu finala Europa lige, da bi za vikend s 3:2 pobijedili Arsenal u prvenstvenom meču.

Uoči večerašnjeg meča s Watfordom, Van Gaal je bio jako pozitivan, a smatra da se znatno popravila atmosfera u svlačionici.

"Mislim da je atmosfera uvijek najvažnija. Kada idete na posao i imate tužnu atmosferu, onda niste toliko fokusirani na ono što radite. Atmosfera je jako važna, a mi dosta govorimo o atmosferi u svlačionici. Uveo sam neke promjene u pristupu i struktiru i mislim da se atmosfera poboljšala", kazao je Van Gaal, dodavši:

"U nogometu i sportu, morate imati dobru atmosferu, a ona se stiče pobjedama. S tri pobjede mi smo zadovoljniji, naši navijači, a i mediji su bolji prema nama. To je nevjerovatno".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U posljednja dva nastupa za seniore Uniteda čak četiri gola postiga je mladi Marcus Rashford.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.