Matija Katanec nije konkurisao za Sarajevo

"Sukoba nema, ali sam razočaran što ne igram"

Na veliko iznenađenje hrvatski internacionalac Matija Katanec nije konkurisao za prošlosedmičnu utakmicu 19. kola između Zrinjskog i Sarajeva. 

Katanec je u Zrinjski stigao u zimskom prijelaznom roku kao veliko pojačanje, međutim na otvaranju proljetnog dijela sezone je izostavljen sa spiska igrača za derbi meč sa Sarajevom i već se počelo špekulisati o mogućem sukobu sa trenerom Vinkom Marinovićem. 

"Ne postoji sukob, samo sam bio iznenađen kada sam vidio da neću igrati protiv Sarajeva jer sam stigao u Zrinjski kao pojačanje. To me razljutilo i tužan sam što je došlo do toga, ali vjerujem da će se situacija promijeniti sad za vikend", kazao je Matija Katanec za SportSport.ba i potom dodao: 

"Sada nema potrebe da razmišljam o napuštanju kluba. Ako budem igrao u nastavku sezone, naravno da ću ostati, ali razgovarat ću sa ljudima iz kluba ako budem i dalje na tribinama", dodaje ovaj 25-godišnji defanzivac. 

Na kraju razgovora Katanec se osvrnuo i na meč sa Širokim Brijegom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pred Zrinjskim je izuzetno teška utakmica. Ulog je veliki, ali mi naravno idemo na pobjedu kojom bi se zadržali u vrhu premijerligaške tabele. Primarni cilj nam je izlazak na evropsku scenu", zaključio je Katanec. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.