Kroos od ljeta na Old Traffordu?

United nudi 40 miliona funti za zvijezdu Reala?

Edmir Škorić

Jedno od mogućih pojačanja Manchester Uniteda u ljetnom prelaznom roku moglo bi da dođe iz Real Madrida.

Jose Mourinho se povezuje s Unitedom i navodno je već potpisao "džentlmenski ugovor" s Crvenim vragovima. Sve su indicije da će Portugalac preuzeti Unitedovu klupu i navodno već traži trojicu velikih igrača za tri uloge - stopera, kreativnog veznog i sjajnog napadača.

Prema pisanju Daily Stara, na poziciji u veznom redu Mourinho želi Tonija Kroosa iz Reala. 

Otočki mediji smatraju da je lako moguć transfer Nijemca iz Reala u Manchester, budući da je engleski klub spreman da ga plati čak 40 miliona funti. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kroos (26) ima već preko 80 startnih nastupa u dresu Kraljeva, a u Real je stigao iz Bayerna 2014. godine. Ove sezone je postigao jedan pogodak u 31 nastup za madridski klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.