Liverpool slavio protiv Manchester United

Sturridge i Firmino doveli Liverpool korak do četvrtfinala

Fudbaleri Liverpoola slavili su večeras u prvom meču osmine finala Evropa lige protiv Manchester Uniteda rezultatom 2:0.

Početak meča prošao je u ispitivanju snaga protivnika, a prva ozbiljnija situacija koja se desila pred golom De Gee bila je jednaesterac za domaće.

Memphis Depay je u 19. minuti napravio faul u svom šesnaestercu a glavni sudac Carlos Velasco je svirao penal. Sa bijele tačke siguran je bio Daniel Sturridge za erupciju oduševljenja na Anfieldu.

Domaći su i nakon vodećeg gola nastavili prijetiti golu gostujuće ekipe, ali je David De Gea u nekoliko navrata spašavao svoju ekipu i pokazivao da je trenutno možda i najbolji golman Premiershipa.

Ipak, igrala se 73. minuta kada Unitedu nije mogao pomoći ni David De Gea, a drugi gol za Liverpool postigao je Roberto Firmino nakon veoma loše reakcije Carricka i asistencije Lallane.

United do kraja meča nije uspio ozbiljnije zaprijeti Liverpoolu koji je sjajno odigrao ovaj meč te će na Old Trafford nositi veliku prednost.

Ekipe Sparte iz Praga i Lazija odigrale su neriješen meč koji je završen rezultatom 1:1. Domaća Sparta je odlično otvorila meč i povela već u 13. minuti kada je Frydek pogodio za 1:0. Ipak, gosti su do vrijednog pogotka stigli u 38. minuti kada je Marco Parolo pogodio za konačnih 1:1. Senad Lulić je za Lazio igrao od 55. minute.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.