23. kolo ACB lige

Real prešao "stotku", Sevilla iznenadila Laboral Kutxu

Košarkaši Real Madrida savladali su na svom terenu sastav River Andorre rezultatom 107:78 (27:25, 27:20, 29:19, 24:14), u okviru 23. kola španske ACB lige.

Madriđani su tokom prvog poluvremena stekli prednost od devet poena, da bi u nastavku bukvalno izrešetali koš gostiju.

Real je do pobjede predvodio Thompkins sa 15 poena, a još šest igrača domaćina bilo je dvocifreno. Kod gostiju Stojanovski se izdvojio sa takođe 15 koševa.

U ostalim mečevima Sevilla je iznenadila Laboral Kutxu (100:92), Unicaja je bila bolja od Zaragoze (77:69), kao i Valencija od Manrese (83:56). 

U toku je susret između Gran Canarije i Murcije.

Večeras se sastaju:

Gipuzkoa Basket - Iberostar Tenerife

Joventut - Barcelona

Estudiantes - Bilbao

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Na tabeli vodi Valencija sa omjerom 21-2, a slijede Barcelona (20-2) i Real (19-4). Na dnu tabele su Gipuzkoa Basket i Estudiantes sa samo četiri pobjede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.