Pobjede, Reala, Barce i Valencije

ACB liga

Pobjede, Reala, Barce i Valencije

Edmir Škorić

Vodeće ekipe španske ACB lige, Real, Valencia i Barcelona, ostvarile su pobjede u mečevima 22. kola.

Real Madrid je 18. pobjedu ostvario u gostima kod Gran Canarije. Evropski prvak je slavio sa 103:93, te je i dalje korak za Barcom i Valencijom.

Ayon je vodio Real do pobjede sa 21 poenom, Rodriguez je ubacio 17, a Nocioni 15 poena, dok je u domaćem timu Oliver as 18 bio najbolji, a Alen Omić dodao je 17 poena.

Barcelona je u svojoj dvorani sa 83:77 savladala Unicaju Malagu. Arroyo sa 15 i Vezenkov sa 13 poena bili su najbolji u domaćem, a Cooley sa 17 u gostujućem timu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Valencia je sa 86:81 trijumfovala na gostovanju kod Fuenlabrade. Bolji od ostalih u gostujućem sastavu bili su Hamilton, Shurna i San Emeterio sa po 15 ubačenih poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi