Primera, 29. kolo

Casemiro spasio Real Madrid u Las Palmasu

Fudbaleri Real Madrida slavili su večeras veoma tešku pobjedu u gostima kod Las Palmasa rezultatom 2:1.

Prve minute meča protekle su u ispitivanju snaga, da bi prva zaprijetila ekipa Las Palmasa i to u 10. minuti preko Jose, ali je njegov šut sjajno odbranio Navas.

Do prve prilike Real Madrida čekalo se čak 24. minute, a tada je Cristiano Ronaldo iz velike šanse šutirao veoma loše te je njegov udarac odbranio golman domaćih.

Ipak, Real je nakon te prilike dobio korner, a upravo nakon tog kornera Sergio Ramos je glavom zatresao mrežu Las Palmasa za 1:0.

Nastavak meča donio je daleko bolju igru domaćih i Keylor Navas je jedini razlog što je Real Madrid veoma dugo odoljevao napadima Las Palmasa. Ipak, Kraljevima ni Navas nije pomogao u 87. minuti kada je Jose zatresao mrežu gostiju za 1.1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da radost domaćih veoma kratko traje, pobrinuo se Casemiro koji je samo minut kasnije nakon kornera glavom pogodio za konačnih 2:1 i tri boda Madriđanima.

Kraljevi nakon ovog trijumfa ostaju na 3. mjestu Primere sa 12 bodova manje od Barcelone i četiri od Atletico Madrida.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.