Teške optužbe na račun Kraljeva

Eto'o: U Realu me nisu poštovali jer sam crnac

Legendarni kamerunski fudbaler Samuel Eto'o iznio je teške optužbe na račun Real Madrida, u kojem je nastupao od 1997. do 2000. godine.

U tom periodu, Eto'o je za kraljevski klub odigrao samo tri utakmice, a većinu vremena proveo je na posudbama u Leganesu, Espanyolu i Mallorci, nakon čega je prešao u Barcelonu.

Kamerunac je svoj loš status u Real Madridu povezao sa problemom rasizma, rekavši da ga tamo nisu dovoljno cijenili samo zato što je tamnoput.

"Kad sam imao 16 godina i bio u mladoj ekipi, niko me nije poštovao. Brojni saigrači me nisu čak ni pozdravljali, a prema meni su se ponašali kao prema nekome ko je posljednji stigao u ekipu, iako sam dao mnogo golova", rekao je Eto'o, te dodao:

"Jedini koji su bili korektni prema meni su Capello i Galbiati. Nikada nisam želio otići iz Reala zbog toga što mi se nije sviđao taj klub. Zapravo, želio sam otići iz tog društva. Davao sam sve od sebe i nikada neću shvatiti zašto su bili tako okrutni prema meni. Jedino objašnjenje je da me nisu voljeli jer sam crnac".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koliko u Eto'ovoj priči ima istine teško je reći, ali je činjenica da je u posljednjih nekoliko godina u Realu nastupalo tek nekoliko tamnoputih fudbalera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.