Casemiro spasio Real Madrid u Las Palmasu

Primera, 29. kolo

Casemiro spasio Real Madrid u Las Palmasu

Fudbaleri Real Madrida slavili su večeras veoma tešku pobjedu u gostima kod Las Palmasa rezultatom 2:1.

Prve minute meča protekle su u ispitivanju snaga, da bi prva zaprijetila ekipa Las Palmasa i to u 10. minuti preko Jose, ali je njegov šut sjajno odbranio Navas.

Do prve prilike Real Madrida čekalo se čak 24. minute, a tada je Cristiano Ronaldo iz velike šanse šutirao veoma loše te je njegov udarac odbranio golman domaćih.

Ipak, Real je nakon te prilike dobio korner, a upravo nakon tog kornera Sergio Ramos je glavom zatresao mrežu Las Palmasa za 1:0.

Nastavak meča donio je daleko bolju igru domaćih i Keylor Navas je jedini razlog što je Real Madrid veoma dugo odoljevao napadima Las Palmasa. Ipak, Kraljevima ni Navas nije pomogao u 87. minuti kada je Jose zatresao mrežu gostiju za 1.1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da radost domaćih veoma kratko traje, pobrinuo se Casemiro koji je samo minut kasnije nakon kornera glavom pogodio za konačnih 2:1 i tri boda Madriđanima.

Kraljevi nakon ovog trijumfa ostaju na 3. mjestu Primere sa 12 bodova manje od Barcelone i četiri od Atletico Madrida.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi