Potpisao novi ugovor

David Alaba obradovao sve u Bayernu

Austrijski reprezentativac David Alaba napravio je potez kojem su se obradovali svi navijači Bayerna.

Sjajni 23-godišnjak je sa svojim klubom potpisao novi ugovor do 2021. godine, što je zvanično potvrđeno i na službenoj stranici njemačkog giganta.

"Ponosan sam što ću nastaviti igrati za Bayern. Ovo je moj klub, ovdje sam odrastao i doživio nevjerovatne trenutke. Svi smo željni novih trofeja", poručio je Alaba.

Zadovoljstvo nije krio ni glavni operativac Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Alaba je proizvod našeg kluba i jedan je od igrača koji predstavljaju ono što Bayern zapravo i jeste. Pri tome mislim i na igre na terenu, ali i na ponašanje van njega. On će biti jedna od naših najvećih uzdanica u godinama koje dolaze", poručio je Rummenigge.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.