Bundesliga, 27. kolo

Bayern i Hertha upisali važne pobjede, Hoffenheim se 'čupa'

Završeno je pet od šest današnjih utakmica 27. kola Bundeslige.

Bayern je u Kolnu slavio sa 1:0 a jedini gol na utakmici postigao je Lewandowski u 10. minuti. Bavarci su ovim trijumfom povećali prednost u odnosu na drugoplasiranu Borussiju na 8 bodova, ali imaju i utakmicu više.

Veoma bitnu pobjedu upisala je i Hertha, koja je u Berlinu sa 2:1 bila bolja od Ingolstadta. Domaći su poveli u 54. minuti golom Haraguchija, da bi 15 minuta kasnije Kalou povisio na 2:0. Tračak nade gostima donio je u 75. minuti Hinterseer koji je pogodio za 2:1, što je na kraju bio i konačni rezultat utakmice.

Vedad Ibišević je i ovaj put bio u početnoj postavi Herthe, a iz igre je izašao u 85. minuti.

Hoffenheim je na gostovanju kod HSV-a slavio sa 3:1 i tako se u potpunosti vratio u igru za opstanak u ligi. Kramarić iz penala u 20. i Volland u 23. minuti su doveli svoj tim do vodstva od 2:0, da bi u 30. Hunt smanjio na 2:1, također sa bijele tačke. Konačnih 3:1 postavio je u 67. minuti Vargas.

I Emir Spahić i Ermin Bičakčić su odigrali svih 90 minuta za HSV, odnosno Hoffenheim.

Wolfsburg i Darmstadt su podijelili bodove odigravši 1:1. Wagner je doveo goste u prednost od 1:0 u 82. minuti, a bod domaćim je spasio Schurrle u trećoj minuti sudijske nadoknade. Povremeni bh. reprezentativac Mario Vrančić je na terenu proveo 81. minutu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Isti rezultat viđen je i u Bremenu, gdje su remizirali Werder i Mainz. Gosti su poveli golom Baumgartlingera u 38. minuti, da bi bod domaćim osigurao Pizarro golom iz penala u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.