Pet najboljih golova 22. kola

Kantarova golčina za sva vremena, sjajan gol Mancea

S. Bošković

Jučer je kompletirano 22. kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Napadači nisu bili previše raspoloženi, te je na osam utakmica postignuto svega 11 golova. 

Mreže su se najviše puta tresle na utakmicama Sarajeva i Slavije (3:0), Zrinjskog i Rudara iz Prijedora (2:1). Dva gola viđena su u Travniku gdje je Borac savladao domaći tim sa 2:0. Na tri susretna postignut je po jedan gol: Drina Zvornik-Radnik 1:0, Mladost Doboj Kakanj-Velež 1:0, te Sloboda-Željezničar 0:1. Susreti između Olimpica i Viteza, odnosno Širokog Brijega i Čelika završeni su bez postignutih golova.

Na premijerligaškim terenima palo je nekoliko sjajnih golova, a ovo je najboljih pet: 

5. Leon Benko (Sarajevo-Slavija 3:0)

Haris Duljević je izveo skračeni korner, te je ubacio loptu u šesnaesterac. Leon Benko je iz drugog plana dočekao loptu, te je glavom neometan poslao u mrežu u Slavije.



4. Filip  Arežina (Zrinjski-Rudar Prijedor 2:1)

Ognjen Todorović je napravio slalom kroz odbranu ekipe Rudara, a nakon toga je vratio loptu Arežinu koji u padu, sa 13 metara, šalje loptu u donji desni ugao gola Rudara. 



3. Toni Jović (Travnik-Borac 0:2)

Toni Jović je sjajno prihvatio loptu na polovici Travnika, te je pobjegao čitavoj odbrani domaćeg tima, te lagano savladao domaćeg vratara.



2. Armando Mance (Travnik-Borac 0:2)

Mance je iz slobodnog udarca donio prednost Borcu na Piroti. Šutirao je s oko 20 metara ispod živog zida i na taj način je iznenadio golmana Travnika. Lopta je u gol ušla uz lijevu stativu.




1. Vedran Kantar (Zrinjski-Rudar 2:1)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kantar je postigao gol kola, ali vjerovatno i gol sezone. Fudbaler Rudara šutirao je u finišu prvog poluvremena sa oko 30 metara iskosa, te je pogodio lijeve rašlje gola Zrinjskog. Vasilj je bio nemoćan.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.